Over mij

Remco Goudswaard - acupunctuur

Over mij


Begin jaren 90 ben ik geïnteresseerd geraakt in de Traditionele Chinese geneeswijze (TCG of TCM). In eerste instantie ben ik begonnen met T'ai Chi Ch'uan en Qi Gong. Omdat ik net afgestudeerd was aan de Dansacademie spraken deze manieren van bewegen mij zeer aan, de zachte vloeiende bewegingen die een grote weldadige rust geven, zijn zeer aangenaam. Ik ben me gaan verdiepen in de achtergrond van deze bewegingsleer, die zijn wortels heeft in de Chinese gezondheidsfilosofie en krijgskunst. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de BOCAM (een op de TCG gebaseerde Therapeuten opleiding) en in 1998 heb ik mijn bevoegdheid als docent T'ai Chi Ch'uan en Qi Gong behaald. Al sinds begin jaren 90 ben ik eerst op kleine schaal, en later fulltime les gaan geven in T'ai Chi Ch'uan en Qi Gong op meerdere plekken in Noord Brabant. Al die tijd ben ik me blijven verdiepen in de achtergrond van de TCG. In 2012 ben ik begonnen aan de TCMA (Traditional Chinese Medicine Academie) alwaar ik eerst een jaar westerse Medische Basis Kennis (MBK) heb gedaan, om mij vervolgens te specialiseren in acupunctuur.

In juni 2016 ben ik hier afgestudeerd.

Wat mij altijd heeft gefascineerd binnen de TCG is dat de mens als een geheel wordt bekeken en benaderd. De ziekte staat niet centraal, maar het welbevinden van ons als persoon. Ik behandel daarom ook geen ziektes maar mensen. Ik wil graag in samenwerking met u, op zoek naar oplossingen voor uw klachten. Als Acupuncturist werk ik vanuit een holistische visie.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong en de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB).

Zhong registratienummer 2016068                       AGB Code zorgverlener 90102743                      AGB Code praktijk 90062162

SiteLock

Praktijk adres;

 

Remco Goudswaard - Acupunctuur

 

Bijsterveldenlaan 5

5045 ZZ Tilburg (EMMA, Reeshof)

 

Vincent van Goghstraat 259

5671DT Nuenen (Fysiotherapie Nuenen)

 

acupunctuur@remcogoudswaard.nl

 

Tel: 06 41370232